Pravna obavijest

Svrha je ovog internetskog mjesta predstaviti opće informacije o poduzeću Mikrocop, našem poslovanju i ponudi. Molimo vas da detaljno pročitate ovu obavijest jer se odnosi na svakoga tko posjećuje naše internetsko mjesto. Ako ga budete i dalje upotrebljavali, pristajete na pravila koja obavijest sadržava.

Pravne informacije

Zaštita intelektualnog vlasništva

Sve informacije (u pismenom i slikovnom obliku) sadržane na ovom internetskom mjestu u zakonskom su okviru predmet autorske zaštite ili drugog oblika zaštite intelektualnog vlasništva. Dokumenti objavljeni na ovim internetskim stranicama smiju biti reproducirani samo u nekomercijalne svrhe, pri čemu moraju zadržati sva navedena upozorenja o autorskim ili drugim pravima. Dokumente objavljene na ovim internetskim stranicama ne smijete prepisivati, umnožavati ili na bilo koji drugi način širiti u komercijalne svrhe bez izričitog pismenog dopuštenja Mikrocopa. Na svakoj reprodukciji ili primjerku sadržaja ovoga internetskog mjesta mora biti jasno navedeno: „© 2018 Mikrocop. Sva prava pridržana."

Robne marke

Robne marke koje se pojavljuju na ovom internetskom mjestu registrirane su robne marke Mikrocopa ili Mikrocop ima pravo na njihovu uporabu.

Osiguravanje ažurnosti podataka

Mikrocop će osiguravati ažurnost podataka sadržanih na ovom internetskom mjestu svom potrebnom pažnjom, ali za njihovu točnost i cjelovitost ne može jamčiti i ne preuzima nikakvu odgovornost. Objavljeni sadržaj upotrebljavate na vlastitu odgovornost. Stoga ni Mikrocop ni bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je sudjelovala u nastanku i izradi ovoga internetskog mjesta ne odgovara za nikakvu štetu koja bi proizašla iz pristupanja, uporabe ili nemogućnosti uporabe informacija na ovom internetskom mjestu ili za bilo kakve greške ili nedostatke u njihovu sadržaju.

Sadržaji trećih osoba

Ovo internetsko mjesto sadržava i informacije i poveznice na internetska mjesta trećih osoba. Ali Mikrocop nije odgovoran za njihov sadržaj. Poveznice na druga internetska mjesta nudimo samo kao pogodnost za vas, korisnike našega internetskog mjesta.

Pravo na promjenu sadržaja internetskog mjesta

Mikrocop zadržava pravo na promjenu sadržaja ovoga internetskog mjesta bilo kada, na bilo koji način i bez obzira na razlog, bez prethodnog upozorenja. Mikrocop također ne preuzima odgovornost za bilo kakve posljedice takvih promjena.

Dobivanje osobnih podataka putem internetskog mjesta i njihova obrada

Uzimanje vaših osobnih podataka na ovom internetskom mjestu

Dok pretražujete po internetskim stranicama Mikrocopa anonimni ste. Ne prikupljamo osobne podatke.

Prilikom slanja upita, pitanja i mišljenja putem internetskog obrasca, prilikom prijave na obavješćivanje putem ove internetske stranice ili prilikom prijave na događaj putem internetske stranice povjerit ćete nam svoje osobne podatke koje ćemo upotrebljavati isključivo u te svrhe i pažljivo čuvati. Podatke nećemo prosljeđivati trećim osobama, osim u slučajevima koje određuje zakonodavstvo.

Načini dobivanja osobnih podataka

Vaše osobne podatke putem ovoga internetskog mjesta prikupljamo prilikom popunjavanja obrasca za kontakt, prijave na obavješćivanje i događaj. Internetsko mjesto upotrebljava i kolačiće.


Pravo na privatnost jedno je od najvažnijih ljudskih prava u suvremenom društvu. Mikrocop je toga svjestan i zato s vašim podacima koje nam prosljeđujete postupamo odgovorno, pažljivo i u skladu s važećim zakonodavstvom s područja zaštite osobnih podataka koje je na snazi u Hrvatskoj. Obratite nam se.

Sanja Žaubi, službenica za zaštitu osobnih podataka (DPO) u Mikrocopu

Upravitelj i ovlaštena osoba za zaštitu osobnih podataka

Upravitelj vaših osobnih podataka jest Mikrocop d.o.o., Jadranska 20 a, 52470 Umag.

Poduzeće Mikrocop ima službenicu za zaštitu osobnih podataka (DPO) koja je dostupna putem elektroničke ili obične pošte. Pozivamo vas da joj se obratite u vezi sa svim pitanjima povezanih s obradom vaših osobnih podataka i ostvarivanjem vaših prava na osnovi važećeg zakonodavstva koje regulira zaštitu osobnih podataka.

Svrhe obrade osobnih podataka i pravna osnova

Popunjavanje obrasca za kontakt

Vaše osobne podatke koje ste upisali prilikom ispunjavanja obrasca za kontakt za slanje upita, pitanja ili mišljenja, Mikrocop upotrebljava za kontaktiranje s vama. Vaše osobne podatke obrađujemo do ispunjenja svrhe, to jest odgovora na vaš upit, pitanje ili mišljenje, odnosno u okviru rokova zastare za obveze koje bi mogle proizaći iz obrade tih osobnih podataka, posebna kad je obrada osobnih podataka potrebna u okviru sklapanja, odnosno provedbe ugovora.

Prijava na događaje

Mikrocop prikuplja i obrađuje osobne podatke koje ste poslali prilikom slanja prijave na događaj za svrhe komunikacije u vezi sa samim događajem. Vaše osobne podatke u tom slučaju obrađujemo do ispunjenja svrhe, odnosno u okviru rokova zastare za obveze koje bi mogle proizaći iz obrade tih osobnih podataka.

Prijava na obavješćivanje, odjava

Mikrocop prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke s u svrhu slanja vijesti i dobrih praksi s područja bespapirnog poslovanja, obavješćivanja o događajima i novostima u našoj ponudi i poziva na sudjelovanje u istraživanjima, anketama i na radionicama. Obrađujemo ih i čuvamo do vašeg opoziva. Svoju prijavu možete bilo kada otkazati tako da u poruci odaberete poveznicu za odjavu ili zatražiti odjavu i brisanje iz kontakata putem zahtjeva na adresu info-hr@mikrocop.com.

Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina internetskih mjesta pohranjuje u uređaje korisnika kojima pristupaju internetu, u svrhu prepoznavanja pojedinih uređaja koje su korisnici upotrijebili prilikom pristupanja.

 

Prava korisnika ovog internetskog mjesta

Kao korisnik na kojeg se odnose osobni podaci bilo kad možete zahtijevati da vam Mikrocop:

  • omogući uvid u katalog zbirke osobnih podataka
  • potvrdi obrađuju li se vaši osobni podaci ili ne i omogući vam uvid u osobne podatke koji su sadržani u zbirci osobnih podataka i odnose se na vas te njihovo prepisivanje ili kopiranje
  • pošalje ispis osobnih podataka koji su sadržani u zbirci osobnih podataka i odnose se na vas
  • pošalje popis zaposlenika koji su primili vaše osobne podatke, kad su ih primili, na kojoj osnovi i za koju svrhu
  • predstavi svrhu obrade i vrste osobnih podataka koje se obrađuju te sva povezana objašnjenja

 

Pravo na podnošenje žalbe

Imate pravo podnijeti žalbu Povjereniku za informiranje Republike Hrvatske ako smatrate da se vaši osobni podaci neutemeljeno pohranjuju ili na bilo koji drugi način obrađuju protivno važećem zakonodavstvu koje regulira zaštitu osobnih podataka.

Promjena politike privatnosti

Mikrocop može kad god to postane potrebno promijeniti ili ažurirati ovu politiku privatnosti. U tom slučaju upoznat ćemo vas sa svim bitnim promjenama sadržaja naše politike privatnosti njezinom javnom objavom na internetskom mjestu.

Postanite bespapirno poduzeće

Do bespapirnog poslovanja u Mikrocopu vodimo vas u četiri koraka: